نکات ایمنی هنگام استفاده از دریل: دریل یکی از ابزارهای معروف است که بهصورت دستی یا اتوماتیک عرضه میگردد. کم کم با آمدن مدلهای کوچکتر و سبکتر آن، مصارف خانگی فراوانی پیدا کرده است. دریل دو نوع صنعتی و خانگی دارد که با نصب ابزارکهای کوچک، روی آن میتوان کاربردهای گستردهتری از آن انتظارداشت. برای آشنایی بیشتر با انواع دریل ها در نمایندگی رونیکس و کاربردهای آن به ادامهی مطلب توجه کنید.
در زمانهای گذشته، عمده مصرف دریلها، ایجاد سوراخ و روزنه به وسیله انواع مته، بسته به نوع جنس سطح مورد نظر بوده است. امروزه با پیشرفت صنعت و پیشرفت ابزارها، دریل هم به این پیشرفت دست پیدا کرد که با نصب ابزارکهای روی آن میتوان به کاربردهایی همچون: بریدن، تکه کردن، سنباده کشیدن، بستن و باز کردن انواع پیچ، جلا دادن سطوح و… دست پیدا کرد.
دریلها با دو نوع باتری نیکل ـ کادمیوم و لیتیومی در بازار عرضه میشوند که هر کدام از آنها دارای مزایا و معایب خاص خودش است.
دریلها انواع مختلف دارند؛ از جمله: دریل سبک و نیمه سبک، صنعتی، ضربه ای، گیربکسی، بتن کن، بتن کن تخریبی، دریل نمونه برداری و ستونی، نکات ایمنی هنگام استفاده از دریل را باید دانست تا خطری تهدیدتان نکند:
🔶 برای جلوگیری از لرزش دریل در دست و به وجود آمدن حادثه باید دریل را به محکمی در دو دست گرفت.
🔶 هرگز نباید قسمت یا سطحی که با دریل میخواهیم سوراخ کنیم را با دست نگه داریم.
🔶 در استفاده از دریل هرگز از سیمهای رابط بلند استفاده نکنید.
🔶 نباید از سیم دریل برای بلند کردن و جابجای آن استفاده کرد.
🔶 برای این که متهی دریل روی سطح لیز نخورد، باید از تکهای کاغذ استفاده کرد.
🔶 مراقبت از بدنه و موتور دستگاه در برابر آب، مایعات، گرد و خاک زیاد، نور مستقیم خورشید لازم و ضروری است.
🔶 استفاده از وسایل ایمنی چون عینکهای ایمنی و لباسهای مخصوص کار و دستکش هم بسیار ضرورت دارد.
انواع دریل
در کارگاهها ی کوچکتر و مصارف خانگی، از دریلهای نیمه صنعتی استفاده میکنند. از ویژگیهای این نوع میتوان به: وزن کم (سبک)، دارا بودن کلید دیمر دار یا الکترونیکی برای جلوگیری از لغزش دستگاه هنگام سوراخ کردن سطوح، دارا بودن دو حالت ساده و ضربهای اشاره نمود؛ این ویژگیها باعث شده که دریلها بتوانند عمدتا سوراخ کاریهایی تا ۱۳ میلیمتر را پشتیبانی کنند.
دریلهای دیگری که کارایی زیادی دارند، نوع سادهی آن است. دلیل این نام گذاری، عدم به کارگیری توانایی چکشی بودن در این نوع است. در بازار انواع سه نظامهی ۶تا ۳۲میلیمتر آن، همراه با توانایی یاعدم توانایی چپ گرد و راست گرد موجود است که باتوجه به دامنهی نیاز خود میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید.
دریل چکشی یا ضربه ای، مانند دریلهای ساده یا خانگی هستند و تفاوت بارز آنها با هم، وجود خاصیت چکشی یا ضربهای آن است و در کارهای سنگینتر همچون سوراخ کردن کانیها مورد استفاده قرار میگیرند. نوع بتن کن هم، همانطور که از نامش بر میآید، توانایی کندن بتن را به وسیله رینگ و پیستون تعبیه شده درونش دارد که دارای نوع چهار شیاره و پنج شیاره است. استناد بر کاربردش، زیر مجموعهای از صنعتیها محسوب میشود و در صنعت و کارهای سنگین به کار میرود.
نوع چکشی تخریب برای تخریب و ایجاد حفرههای بسیار عمیقتر و کارهای سنگینتر ساخته شده که خود به سه نوع سبک، بسیار سنگین یا پیکور و سنگین دستهبندی میشود. دریل نمونه بردار برای حفرههای بسیار بزرگ و برش دادن بتن و مصالح استفاده میشود که بسیار گران قیمت است.
دریل شارژی، پرطرفدارترین دریل بازار
محبوبترین نوع دریل، در انواع صنعتی و خانگی، دریلهای شارژی هستند که به وسیله باتری، برق مورد نیاز آنها تامین میشود. این دریلها به دلیل استفاده نکردن از سیم و پشتیبانی از باتری، محدودیتهای سایر دریلها را ندارند و بسیار کاربردی هستند.
اجزای مختلف دریل شارژی را مورد بررسی قرار میدهیم: سه نظام آچاری و اتوماتیک که در کنار نوع آچاری، آچار سه نظام برای سفت کردن آن مورد نیاز است. تنظیم سرعت چرخش، خاموش و روشن کردن، حالت ضربهای، چپ گرد و راست گرد کردن متهها و روشن و خاموش کردن دستگاه، هرکدام به وسیله کلید مجزایی صورت میگیرد؛ دسته نگهدارنده و عمقسنج مته هم از قسمتهای دیگر دریل شارژی هستند.
برای نشان دادن میزان شارژ دستگاه، معمولاً چراغی روی آن تعبیه میشود. برای استفاده بهینه از دریل شارژی، باید به نکاتی توجه کرد که با هم آنها را مرور میکنیم؛ استفاده از گشتاورهای مناسب با سختی پیچها، عدم قرارگیری دستگاه، زیر نور مستقیم خورشید، عدم استفاده از روغنها و مایعات روان کننده بر روی پیچ بندها و منافذ دستگاهها و موتور.
اگر چنین اتفاقی برای دستگاه افتاد، به دلیل وجود احتمال اتصالی کردن در دستگاه، باید زودتر آن را به وسیله باد سشوار یا دستمال خشک کنید و قبل از استفاده مجدد از دستگاه از عدم خیس بودن قطعات دستگاه یا روغنی بودن آنها مطلع باشیم.
کدام برند دریل را بخریم؟
با یک جستجوی ساده در محیط اینترنت، مشاهده میکنیم برندهای متفاوت دریل وجود دارد؛ در نهایت با بررسی تفاوتها و مزیتهای انواع آن به نام آشنای دریل رونیکس میرسیم. بسیاری از ابزار فروشیها و سایتهای آنلاین فروش ابزار همچون آس ابزار فروشندهی دریل رونیکس هستند؛ یکی از افتخارات آس ابزار، مشتری مداری و تلاش در کسب رضایت مشتریها است که این امر با دادن مشاوره به خریداران محترم صورت میپذیرد. شما میتوانید با مشاوره گرفتن و استفاده از تجربیاتشان و با توجه به نیاز خود، یکی از محصولات متنوع دریل رونیکس را انتخاب کنید. در این مقاله شما را با انواع دریل رونیکس آشنا میکنیم.
دریل بتن کن دو حالته و سه حالته سمپراکس، انواع دریلهای ساده، ضربهای یا چکشی، ستونی، چکشی گیربکسی، دریل شارژی رونیکس، سرکج، دریل پیچ گوشتی و… از انواع متنوع دریل رونیکس هستند. دریل شارژی رونیکس با موتور ساخت ژاپن و گیربکس دو دوره که در آن استفاده شده با باتری یک و نیم آمپری و وزن یک و نیم کیلویی آن، یکی از بهترین انتخابها برای شما خواهد بود. در مدلهای جدید دریل شارژی رونیکس، قابلیتهای بالاتر از مدلهای قدیمیتر، همچون ضدآب کردن قسمت موتور که برای استفاده دستگاه در روزهای بارانی و مناطق مرطوب کاربرد دارد و استفاده از باتریهای لیتیومی مارک سامسونگ، ساخته شده در کشور کره جنوبی، به چشم میخورد.
سخن پایانی
در این مقاله بررسی کردیم که دریل، دستگاه پر فایده و محبوبی است که امروزه علاوه بر سوراخ کردن سطحهای مختلف، عمل برش دادن، سنباده کشیدن، جلا دادن و تکه کردن سطوح را برعهده دارد. با پیشرفت صنعت و ابزارها، دریلها نیز از این پیشرفت جا نماندند و انواع مختلفی از آن به بازار آمد؛ در این میان دریل شارژی به واسطه سبک بودن و کاربردهای فراوانی که دارد، در رتبه یک فروش بازار قرار گرفته است. تفاوت دریلهای چکشی و دریلهای چکشی تخریب و غیره با نوع ساده و خانگی تعداد کاربردهای آن است که دریل رونیکس برحسب همین تفاوتها، مدلهای زیادی را روانهی بازار کرده است. نظرات و سؤالات خود را با ما درمیان بگذارید.
نوشته شده در تاریخ 20 بهمن 1402